Miksi Spotilla heittää minut ulos järjestelmästä?

Istunnon pituus asetukset ja sivun päivitystaajuus

Pääkäyttäjä voi säätää istunnon pituutta eli aikaa, jonka kuluttua Spotilla kirjaa selaimella kirjautuneen käyttäjän automaattisesti ulos järjestelmästä, jos/kun hän ei ole tehnyt mitään toimia Spotillassa.

Muista, että istunnon pituuden rajoittaminen on turvallisuustoiminto. Jos määrität tietyille käyttäjille istunnon pituudeksi "ei uloskirjausta", ei näitä käyttäjiä kirjata koskaan ulos Spotillasta. Tällaista asetusta ei koskaan pidä tehdä käyttäjälle, joka käyttää Spotillaa tuntemattomista työasemista. 

Tämän ominaisuus on tarkoitettu pääsääntöisesti tehtaan tuotantolattialla oleville työasemille/laitteille, jotka eivät koskaan poistu kohteesta ja joilla on kirjauduttu sisään yhteiskäyttötunnuksella, jonka salasana ei ole käyttäjien tiedossa. 


Istunnon pituus asetus näkyy palvelun pääkäyttäjällä "Palvelun Asetukset" ikonin takaa. Asetukset -> istunnon pituus

 

istunnon pituus

Jos esimerkiksi tuotantolattialla olevaan työasemaan halutaan toiminto, jossa käyttäjät eivät joudu kirjautumaan sisään palveluun, tulee tämän työaseman kirjautuneen käyttäjän asetukseen määritellä "Ei uloskirjausta". 

 

sivun päivitys

Pääkäyttäjä voi määritellä, että tietyt Spotillan sivut ladataan automaattisesti uudestaan väliajoin.  Voit säätää ohjausnäkymän, tehtävät-sivun sekä palvelupyynnöt-sivun asetuksia.

Jos esimerkiksi tuotantolattialla olevaan työaseman halutaan automaattisesti päivittävän sillä auki olevaa näkymää, tulee pääkäyttäjän määritellä asetus. Tämä asetus koskee tällöin kaikkia käyttäjiä.