IoT Laitteet Spotillassa

Miten IoT laitteet toimivat?

Asiakas voi tilata IoT-laitteita Spotillan tilausportaalista. IoT laitteet toimitetaan "avaimet käteen"-periaatteella, eli ne ovat toimittaessa toimintakuntoisia ja asiakkaan tehtävä on ainoastaan asettaa laite mittauspaikkaan ja määritellä, mihin Spotillan kohteeseen (Spottiin) tilattu IoT laite liittyy. 


Spotillan IoT laitteiden toimintaperiaate
 • Toimitamme asiakkaille luotettavia ja testattuja ratkaisuja. Kaikilla tuotteilla on 12kk takuu. 
 • IoT laite siirtää tietoja Spotillaan 15min, 30min, 1h tai pidemmällä aikavälillä. Aikaväli määritellään tapauskohtaisesti (mitä pidempi mittausväli, sitä pidempi paristokesto). Datan siirto tapahtuu Digitan LoRaWan verkossa. 
 • Laitteista veloitetaan IoT-lisenssimaksu (€/kk) joka kattaa kaiken laitteen toimintaan liittyvän datan siiron, käsittelyn ja tallentamisen.
 • Asiakas voi itse määritellä mitattavan kohteen (Spotin) Spotillassa ja vaihtaa sitä halutessaan. Käyttöliittymä ohjaa asiakasta tekemään oikeat toimenpiteet.
 • Laitteet ovat omavoimaisia ja huoltovapaita. Ainut käyttäjältä vaadittava toimenpide on pariston vaihto sen loppuessa. Asentaminen ei vaadi sähkötöitä tai eriyislupia. 

Mitä IoT laitteilla voidaan tehdä?
 • IoT laitteilla voidaan automatisoida ja tehostaa prosesseja. Erilaiset mittaukset jotka tehdään ja dokumentoidaan manuaalisesti, voidaan IoT laitteiden avulla tehdä automaattisesti. Data siirtyy Spotillaan, jossa sitä voidaan seurata
 • IoT laitteilla voidaan valvoa laatua,  esimerkiksi kun kyse on siitä, että jonkun olosuhteen tai mitattavan suureen tulee pysyä halutulla alueella. Laite valvoo arvoa ja tekee siitä halutun kaltaisen herätteen arvon ylittyessä. Historiallista dataa voidaan tarkastella Spotillassa lukuina ja grafiikkana. 
 • Laitteilla voidaan valvoa toimintaa, kun sensori tuottaa tietoa suoraan mittauspaikalta ja poikkeamiin voidaan reagoida heti niiden ilmestyttyä, eikä vasta myöhemmin kun ongelma on jo päässyt isoksi. 
 • IoT laitteilla voidaan vähentää työtä ja säästää kustannuksia, kun sensori kerää kentältä tietoja, jonka perusteella toimenpiteet voidaan ajoittaa oikein. Laitteilla voidaan valvoa esimerkiksi pinnan korkeuksia (nesteitä, aineita, jätteita, lunta - mitä hyvänsä) - jolloin tarpeelliset ajot/toimet tehdään, kun pinta-saavuttaa määritellyn korkeuden.

Mitä IoT laitteita voidaan liittää Spotillaan?

 • Lähtökohtaisesti mikä hyvänsä LoRaWan-verkossa toimiva IoT laite voidaan integroida Spotillaan. Spotillan tilausportaalissa on mallisto laitteita, jotka olemme jo liittäneet Spotillaan ja joita pystymme toimittamaan suoraan.
 • Mikäli asiakkaalla on jokin erityinen mittaustarve ja siihen tiedossaan IoT-laite, jotka portaalistamme ei löydä, myös tällainen laite voidaan liittää Spotillaan. 

 

Kuva: IoT laitteen kytkeminen Spotillassa olevaan kohteeseen/laitteeseen.