Kaluston ja laitteiden sijainti kartalla

Miten karttanäkymä toimii?

Spotillassa laitteilla, kohteilla ja kalustolla on kahdenlaista sijaintitietoa:

• Kiinteästi määritelty sijainti, joka on asetettu kohteelle hallintaportaalista
  • Mobiilisovelluksella tehtyyn lukutapahtumaan perustuva laitteen GPS-koordinaattitieto

Jos laitteelle on asetettu kiinteä sijainti, näytetään spotilla aina oletuksena tätä kiinteää sijaintia. Lukutapahtumaan perustuva sijainti voidaan silti tarkastaa hallintaportaalin kautta.

Kaikki laitteet (joihin käyttäjällä on oikeus) voi nähdä karttanäkymässä hallintaportaalissa "Kohteet, laitteet, kalusto" sivuston "Karttanäkymä"-välilehdellä.

Mikäli kartalle halutaan rajata vain osa laitteista, käytetään kartan hakukenttiä rajaamaan tarkasteltavat kohteet. Voit suodattaa spotin nimellä, kansiolla tai asiakkaan nimellä tai voit hakea jonkin tietyn osoitteen perusteella. Voit piilottaa tai tuoda näkyviin maamerkkejä esim teiden numerot "Maamerkkien näkyvyys"-kytkimellä.

karttanäkymä

Kohteet ladataan kartalle vaiheittain eli jos spotteja on useita satoja, lataaminen saattaa kestää useita kymmeniä sekunteja.

Voit tarkastella yksittäistä spottia klikkaamalla kartalla spottia: avaa spotin tiedot klikkaamalla karttamerkintää.

karttanäkymä spotin haku

Tagin lukutapahtumat

Myös tagin lukutapahtumat voidaan näyttää kartalla:

Historia" -> "Lukutapahtumat"-> Karttanäkymä-välilehti

Jokaisen yksittäisen laitteen kaikki lukutapahtumat (Lukutapahtumat-välilehti) ja näiden lukutapahtumien sijainnit voidaan raportoida, edellyttäen, että käyttäjällä on GPS toiminto mobiililaitteessaan päällä ja on sallinut Spotilla sovelluksen käyttää GPS antureiden tietoja.