Kaluston ja laitteiden sijainti kartalla

Miten karttanäkymä toimii?

Spotillassa laitteilla, kohteilla ja kalustolla on kahdenlaista sijaintitietoa:

• Kiinteästi määritelty sijainti, joka on asetettu kohteelle hallintaportaalista
  • Mobiilisovelluksella tehtyyn lukutapahtumaan perustuva laitteen GPS-koordinaattitieto

Jos laitteelle on asetettu kiinteä sijainti, näytetään spotilla aina oletuksena tätä kiinteää sijaintia. Lukutapahtumaan perustuva sijainti voidaan silti tarkastaa hallintaportaalin kautta.

Kaikki laitteet (joihin käyttäjällä on oikeus) voi nähdä karttanäkymässä hallintaportaalissa "Kohteet, laitteet, kalusto" näkymän "Karttanäkymä" välilehdellä.

Mikäli halutaan rajata kartalle vain osa laitteista, käytetään kartan vasemman yläkulman yläpuolella olevaa hakukenttää. Valitse haluatko hakea spotin nimellä, kansiolla tai asiakkaan nimellä ja tee sitten haku hakukentästä.

spotin karttanäkymä

Kohteet ladataan kartalle vaiheittain eli jos spotteja on useita satoja, lataaminen kestää useita kymmeniä sekunteja.

Yksittäisen laitteen sijainnin näkee laitteen katselutilassa painamalla "Näytä kartalla" linkkiä otsikon "kiinteä sijainti" alla.

Karttanäkymä löytyy Kansio ikonin takaa (Kohteet ja laitteet) > Kohteet, laitteet, kalusto > Spotit taulukkonäkymästä "Karttanäkymä" välilehti

karttanäkymä

Voit tarkastella yksittäistä spottia klikkaamalla kartalla spottia: avaa spotin tiedot. Voit myös hakea kartalta spotin nimellä, kansiolla tai asiakkaan nimellä.

karttanäkymä spotin haku

Tagin lukutapahtumat

Vanhassa käyttöliittymässä Tagin lukutapahtumat nähdään "Historia" -> "Lukutapahtumat" valikon kautta, jossa jokaisen yksittäisen laitteen kaikki lukutapahtumat ja näiden lukutapahtumien sijainti voidaan raportoida, edellyttäen, että käyttäjällä on GPS toiminto mobiililaitteessaan päällä ja on sallinut Spotilla sovelluksen käyttää GPS antureiden tietoja.

Mobiilisovelluksessa laitteen sijainti nähdään kahdella tavalla

• Alavalikon laitteet listauksessa jokainen laite jolla on sijainti sisältää karttalinkki-ikonin, jota painamalla aukeaa kyseisen laitteen sijainti (näytetään kiinteä sijainti jos sellainen on, tai muutoin viimeisin lukutapahtumaan perustuva sijainti
  • Laitteen tietonäkymässä "lukutapahtumat" toimintopainikkeen kautta nähdään kaikki lukutapahtumat ja karttalinkki

Mikäli missään lukutapahtumaan liittyvässä tietueessa näkyy teksti "Ei saatavilla", tarkoittaa se sitä, että mobiilisovelluksen käyttäjä ei ole antanut Spotilla sovellukselle lupaa käyttää laitteen GPS-antureiden tietoja tai GPS toiminto ei ole ollut käyttäjällä käytössä mobiililaitteessaan.