Miten seuraan palvelupyyntöjen tilannetta ja työjonoja?

Palvelupyyntöjen kanban taulu ja taulukkonäkymä

Voit seurata palvelupyyntöjen nykytilannetta helposti palvelupyyntöjen Kanban taululta (Töiden hallinta -> Palvelupyynnöt). Kanban taululta näet helposti, mitä töitä on avoinna, mitä käsittelyssä tai pidossa ja mitä töitä on valmistunut lähimenneisyydessä.

Huomaa, että voit tarkastella palvelupyyntöjä työjonoittain eli palvelupyyntölajeittain eli voit tarkastella pelkästään esim "Vikailmoitus"-tyyppisiä palvelupyyntöjä. Tai voit suodattaa palvelupyyntöjen näkymää kanbanilla kansion avulla, jos haluat tarkastella esimerkiksi yhden tietyn osaston töitä (edellyttäen, että osasto on kansiona).

Mikäli haluat tarkastella palvelupyyntöjä kokonaisuutena/ottaa raportteja valmistuneista palvelupyynnöistä, kannattaa se tehdä "Taulukkonäkymä" välilehdellä, johon on listattu ihan kaikki palvelupyynnöt, mitä Spotillaan on avattu ja kuitattu. Muista, että voit tallentaa taulukkonäkymiä niistä tiedoista, mitä tarkastelet useasti. Täältä lisää tallennettujen näkymien luomisesta.


Jotta voit siirtää palvelupyynnön raahaamalla Kanbanilla esim "Käsittelyssä"-tilasta "Valmis"-tilaan, tulee palvelupyynnöllä olla:
1) vähintään yksi kommentti JA 
2) kaikki palvelupyynnölle liitetyt tehtävät kuitattuna valmiiksi

pp kanban uusi

 

Kanban näkymään ladataan kaikki avoimet ja käsittelyssä olevat palvelupyynnöt, mutta "valmis" sarakkeeseen ladataan vain edellisen 30 päivän aikana valmistuneet palvelupyynnöt. Jos haluat etsiä kaikista valmistuneista palvelupyynnöistä tietoja, valitse taulukkonäkymä. 


Merkkien selitykset

"Pääsulake pamahti taas" -liekki palvelupyynnöllä indikoi, että palvelupyynnöllä "tapahtuu paljon" = palvelupyynnölle on jätetty jo 3 kommenttia: numero puhekuplan sisällä kertoo palvelupyynnölle jätettyjen kommenttien määrän.

Samaan palvelupyyntöön liittyy 1 tehtävä, joista vielä 1 tekemättä. Tehtävä on vielä ajallaan, pallo olisi punainen, jos tehtävä olisi myöhässä.

Kaksi punaista nuolta/keltaista vaakaviivaa/sinistä nuolta palvelupyyntötiketin oikeassa yläreunassa indikoi palvelupyynnön prioriteetin:
pp korkea prioriteettikorkea prioriteetti
pp keskivero priokeskiverto prioriteetti
pp matala priomatala prioriteetti