Miksi en pääse kirjautumaan Spotillaan?

Tarkista nämä asiat, jos sinulla on kirjautumisongelmia

Mobiilisovellukseen kirjautumisen tarkastuslista

 1. Tarkista ensin, onhan puhelimessasi internet yhteys päällä. Järjestelmään kirjautuminen vaatii nettiyhteyden.
 2. Tarkista vielä oikeinkirjoitus käyttäjätunnuksessasi.
  Käyttäjätunnus on yleensä sähköpostiosoitteesi -voit tarkistaa tämän sähköpostista, jonka olet saanut Spotilla järjestelmästä tai pääkäyttäjältänne. Joissain tapauksissa käyttäjätunnus voi olla myös yhteiskäyttötunnus tai "yhteiskäyttösähköpostiosoite" esim. huolto@yritys.fi. Jos et tiedä omaa käyttäjätunnustasi, ota yhteyttä yrityksenne Spotilla pääkäyttäjään.
 3. Yritä syöttää vielä huolellisesti salasanasi. Huomaa, että mobiilitunnuksella on eri salasana kuin manageritunnuksen salasana ellet sitten ole muuttanut niitä jo samoiksi. HUOM! Isoilla ja pienillä kirjaimilla on väliä!
 4. Ensimmäisellä kirjautumiskerralla salasana tulee vaihtaa. Riittävän vahvassa salasanassa on vähintään 8 merkkiä, joissa vähintään 1 iso kirjain, vähintään yksi numero ja vähintään yksi erikoismerkki.
 5. "Asiakas" kohtaan laitetaan asiakkuutenne nimi. Tämä on sama nimi kuin mikä on Spotilla hallintaportaalin URL-osoitteenne alussa. (asiakas.spotilla.fi). Huom: kirjoitetaan siis vain alkuosa osoitteesta, tässä esimerkissä "asiakas" ilman lainausmerkkejä. 


QR-Koodin käyttäminen mobiili-kirjautumiseen

Mikäli sinulle on tehty käyttäjätunnus myös hallintaportaaliin (selainkäyttö), voit kirjautua sisään selaimella ja hankkia itsellesi QR-koodin mobiili kirjautumista varten. Paina oikeassa yläkulmassa omaa nimeäsi ja valitse "Oma käyttäjäprofiili"

kirjautuminen qr koodilla2Nyt voit lukea QR koodin mobiilisovelluksella ja sinut kirjataan sisään. 

qr login

Selaimella kirjautumisen tarkastuslista

 1. Oletko oikeassa osoitteessa? Spotillaan kirjaudutaan asiakas.spotilla.fi verkko-osoitteessa
 2. Ensimmäisellä kirjautumiskerralla salasana tulee vaihtaa. Riittävän vahvassa salasanassa on vähintään 8 merkkiä, joissa vähintään 1 iso kirjain, vähintään yksi numero ja vähintään yksi erikoismerkki.
 3. Muistathan, että se tunnus, millä kirjaudut selaimella voi sisältää eri salasanan kuin se tunnus, jolla kirjaudut mobiilisovellukseen.
 4. Oletko varma että sinulla on pääsy selainympäristöön? Varmista asia pääkäyttäjältänne. 
 5. Yritätkö kirjautua pääkäyttäjätunnuksella vai henkilökohtaisella tunnuksella? Pääkäyttäjätunnuksen sähköpostiosoite on eri kuin henkilökohtaisessa tunnuksessasi. Mikäli pääkäyttäjätunnuksen salasana on unohtunut, ole yhteydessä helpdesk@spotilla.com 
 6. Näetkö ruudulla "Microsoft AD" logon? Jos näet, silloin asiakkuudessa on otettu käyttöön Microsoft AD kertakirjautuminen ja sinun tulee kirjautu kyseisen linkin kautta (oman organisaatiosi AD-tunnuksilla)

Jos ongelma joka estää sinua kirjautumista ei ole kuvattu yllä olevissa tapauksissa, laita asiasta viesti helpdesk@spotilla.com tai käytä lomaketta tällä tukisivustolla.