Mitä ovat varaukset ja miten ne toimivat

Mihin varauksia voidaan käyttää?

Kaikille laitteille tai kalustolle (Spoteille) on mahdollista tehdä varauksia sekä hallintaportaalin että mobiilisovellusten kautta. Varauksia voidaan selata eri näkymissä ja niitä voidaan kohdistaa erillisiin varauskohteisiin.

Varausten selaaminen on toteutettu hieman eri näkökulmasta hallintaportaalissa ja mobiilissa. Mobiilissa on helpompi tarkastella yksittäisen laitteen varauksia, kun taas hallintaportaalin kautta voidaan tarkastella huomattavasti helpommin useampien spottien varauksia. Varauksista on myös mahdollista saada tietoja ulos mm. varauksen kestosta  laskutusta ajatellen.

Varauksia käytetään tyypillisesti:

• Asiakkaille vuokrattavien/lainattavien kohteiden  seurantaan ja näiden laskutukseen
  • Omien resurssien resurssisuunnitteluun (esim. mikä työkone on varattu millekin työmaalle tiettynä aikana)

Varaustoimintoa voidaan käyttää sekä ilman laskutusnäkökulmaa ja ilman varauskohteita että näiden kanssa. Käyttötarkoitus määrittelee sen, miten toimintoa on järkevintä käyttää.

Varaukset luodaan joko suoraan laitteelta tai Varaukset sivulta.

Valitse oikeasta ylänurkasta "Uusi varaus".

Anna varaukselle nimi (kuvaava nimi, josta selviää, mikä varaus on kyseessä). Valitse halutessasi seuraavaksi varauskohde (jotka on jo tehty etukäteen "Varauskohteet" sivulla ). Voit antaa varaukselle selityksen, mistä on kyse tai kuvata varausta muuten.

Määritä varauksen alkamis- ja päättymisajankohdat. Jos kyseessä ovat kokonaiset päivät, laita ruksi ruutuun koko päivä. Voit määrittää varaukselle yhteyshenkilön sekä yhteystiedot.

Seuraavaksi valitse Spotit -kenttään laite tai laitteet, joita koskevaa varausta olet tekemässä.

Jos olet tekemässä varausta, josta haluat laskutustiedot järjestelmästä, jätä ruksi ruutuun Laskutettava. Voit syöttää laskutustietojen tarkennukset Laskutuskommentit -kenttään.

Paina lopuksi "Luo uusi varaus".