Mitä ovat pääkäyttäjän ensimmäiset tehtävät?

Katso tästä neljä ensimmäistä asiaa, jotka pääkäyttäjän tulee tehdä

Tekemällä tässä artikkelissa mainitut neljä asiaa, pääkäyttäjä on ottanut Spotillan käyttöön ja luonut haluamilleen käyttäjille mahdollisuuden kirjautua sisään Spotillaan ja luoda sisältöä.

 1. Laiteryhmien tunnistaminen ja laitekorttien määrittely (lue lisää tästä
  Laiteryhmillä tarkoitetaan erilaisia laitteita, kohteita ja kalustoa, jota asiakas aikoo tallentaa Spotillaan. Laiteryhmillä voi olla vain yksi (1) yhteisesti käytetty laitekortti, tai jokaisella laiteryhmällä on oma laitekorttinsa. Huomaa, että kullakin laitteella on kerrallaan käytössä vain yksi (1) laitekortti, jonka laite saa käyttöönsä sen kansion mukaan, johon laite on sijoitettuna. 

  Laitekortti määrittelee, mitä tietokenttiä sitä käyttävillä laitteilla on. Laiteryhmiä voivat olla esimerkiksi:

  - Pienkalusto
  - Ajoneuvot
  - Tuotantokoneet
  - Paloilmoittimet
  - Pumput ja pumppaamot
  - LVIS laitteet

  Erilaisia laitekortteja voi olla Spotillassa rajaton määrä. 

 2. Kansiopuun rakentaminen ja kansioiden luominen (lue lisää tästä)

  Kansiopuun määrittäminen tapahtuu Kohteet ja laitteet valikon alta löytyvästä Kohteiden kansiopuu välilehdeltä.

  Huomioi kansiorakenteita suunnitellessasi:

  • kansioiden perusteella määritellään sekä laitteiden laitekortit (yhdelle kansiolle määritellään laitekortti, jota sen sisään sijoitetut spotit käyttävät) että
  • käyttöoikeudet siten, että käyttäjäroolit saavat oikeuksia kansiopuussa oleviin kansioihin

  Käyttöoikeudet periytyvät alaspäin eli antaessasi käyttäjäroolille käyttöoikeudet ylätason kansioon, saa käyttäjärooliin kuuluvat käyttäjät automaattisesti oikeudet myös tämän kansion alla oleviin kansioihin ja niissä sijaitseviin spotteihin. 

  • Ensimmäisten laitteiden tai kohteiden perustaminen
   Kun olet määritellyt laitekortit sekä luonut muutaman kansion, voit perustaa ensimmäiset laitteet. Laitteet voidaan perustaa joko Excel-import toiminnolla tai ne voidaan luoda yksittäin

   Ennen kuin luot uusia käyttäjiä Spotillaan, on järkevää perustaa ainakin osa laitteista valmiiksi, sillä käyttäjät eivät hyödy järjestelmästä, jossa ei ole sisältöä. 

   Muista, että kaikkia laitteita ei tarvitse saada Spotillaan sen käyttöönottamiseksi - eikä kaikkien laitteiden kaikkien tietojen tarvitse olla täydellisiä heti alussa. 

   Oleellista on tunnistaa, mitkä ovat tärkeimpiä ja kriittisimpiä laitteita/kohteita/kalustoa käytännön työn kannalta. 

  • Käyttäjäroolien määrittely ja perustaminen
   Jotta käyttäjät pääsevät kirjautumaan Spotillaan, pääkäyttäjän tulee luoda ensin vähintään yksi käyttäjärooli. Jokaiselle käyttäjälle jonka luot, annetaan yksi tai useampi käyttäjärooli palveluun.

   Käyttäjäroolien avulla jaat oikeudet ja vastuut eli määrittelet, kuka saa nähdä mitäkin kansioita, mutta myös  kuka/mikä käyttäjäryhmä/rooli on vastuussa mistäkin tehtävästä tai palvelupyynnöstä. 

   Lue täältä lisää käyttäjäroolien ja käyttäjien perustamisesta.