Mitä ovat viestit ja mitä niillä tehdään?

Käyttöpäiväkirja, mittarilukema, varaosatilaus

Viestit -toiminnolla voidaan kaikille Spoteille (laitteet, kohteet, kalusto) kirjata luokiteltua tietoa erilaisista tapahtumista. 

Viesteissä ei ole kuittaustoiminnallisuuksia eikä ajastusta, vaan ne ovat kohteille kirjattua tietoa joka on luokiteltu viestityypeillä.

Viesteille on mahdollista määritellä lähtemään herätteet sähköpostilla ja niitä on mahdollista tarkastella sekä hallintaportaalista että mobiililla. Viestejä käytetään esimerkiksi huomioiden ja ilmoitusten tekemiseen sekä muille käyttäjille viestimiseen. Mobiilisovelluksen käyttäjä saa halutessaan PUSH-notifikaation aina kun uusi viesti lisätään mille hyvänsä kohteelle. 

Tyypillisiä viestityyppejä ovat esimerkiksi:

  • Käyttöpäiväkirjamerkintä
  • Mittarilukema
  • Korjausraportti

 

Pääkäyttäjä määrittelee spotillaan käytettävät viestityypitjoita ovat tyypillisesti esimerkiksi

  • Käyttöpäiväkirjamerkintä
  • Poikkeamatieto
  • Mittarilukema
  • Korjausraportti

Viestityyppi voidaan määritellä kansion oletusviestityypiksi, jolloin mobiili- ja hallintaportaalissa viestiä jätettäessä käyttäjälle tarjotaan kyseiseen kansioon kuuluvien laitteiden osalta automaattisesti haluttua viestityyppiä.

Eri viestityypeillä jätettyjä viestejä voidaan selata ja raportoida Viestit sivulta. Voit hakea/suodattaa viestejä millä tahansa viestin arvolla (viestityyppi/spotti/kansio/luomispäivä/kirjoittaja)
 

Suosittelemme: Pääkäyttäjän tulisi määritellä käytettävät viestityypit ja määritellä haluttu viestityyppi oletusviestityypiksi oikeille kansioille, jotta palvelun käyttö helpottuu käyttäjille.  

Viestejä käytetään viestimään muille käyttäjille laitteisiin liittyvistä asioista ja esimerkiksi mittarilukemien tallentamiseen ja raportointiin tai käyttöpäiväkirjamerkinnän tekemiseen. Viestien luomisesta on mahdollista määrittää sähköpostiherätteet. Viestit tallentuvat ja jäävät laitteen taakse Spotillaan ellei niitä erikseen poisteta, muodostaen näin historiatietoja.

Näin esimerkiksi "Käyttöpäiväkirjamerkintä" -viestityypin viestejä selaamalla on mahdollisuus tarkastella laitteen vikahistoriaa ja päätellä, että laite vaatii perusteellisempaa korjausta tai korvaamista uudella. Viesteillä ei ole kuittaustoimintoa.

Viesteihin liittyvien sähköpostiherätteiden määrittely on selvitetty täällä.

Viestejä voi luoda sekä mobiilisovelluksesta että hallintaportaalin kautta. 

Viestien listaus

Mene Viestit sivulle ja suodata haluamasi tiedon perusteella. Voit etsiä yhtä yksittäistä viestiä sen nimellä, voit listata kaikki viestit tietystä viestityypistä (esim kaikki käyttöpäiväkirjamerkinnät), aikaperusteisesti tai vaikkapa kaikki tietyn kansion sisällä oleville spoteille jätetyt viestit.
viestien suodatus

Voit myös viedä suodattamasi näkymän exceliin "Vie taulukkonäkymä" tai muodostaa tallennetun näkymän niitä listauksia varten, joita tarkastelet usein.

Täältä lisää tallennetuista näkymistä.