Mitä ovat viestityypit?

Miten käytän viestityyppejä?

Viestityyppi on luokitteleva erotin erilaiselle datalle, jota Spotillaan kirjataan. Viestityyppien avulla esimerkiksi "käyttöpäiväkirjamerkintä" erotellaan helposti "mittarilukema" tyyppisistä viesteistä. 

Mieti minkälaista dataa eri laitteille kertyy ja luo tarvittavat erilaiset viestityypit sen mukaan. On järkevää miettiä asiaa raportoinnin näkökulmasta.


Viestit-toiminnon avulla Spotillaan voidaan määritellä sekä käyttäjien kirjaamien tietojen vaatimat viestityypit, kuten esimerkiksi "käyttöpäiväkirjamerkintä", mutta myös esimerkiksi integraatioissa tuotavat tiedot, kuten "lämpötilalukema".

Luomalla erilaiset viestityypit erilaisella datalle pääkäyttäjä varmistaa laadukkaan raportoinnin ja helpon tiedon käyttämisen.  

Sekä mobiilisovelluksessa että hallintaportaalissa kaikkea syötettyä tietoa voidaan suodattaa näkymään viestityyppien mukaan. 


Viestityyppien luominen tapahtuu pääkäyttäjän toimesta hallintaportaalissa.

luo uusi viestityyppi

Viestityypille annetaan selkeä nimi, jolla käyttäjät tunnistavat mitä tietoa ko. viestityypille kirjataan. Kuvaukseen kirjoitetaan lyhyt kuvaus siitä, mitä viestityypillä tarkoitetaan tai mitä varten se on luotu järjestelmään (tämä tieto on pääkäyttäjiä varten).