Miten lisään uuden laitteen Spotillaan?

Tässä ohjeessa neuvotaan, miten lisäät uuden laitteen Spotillaan ja kerrotaan suositus laitteiden nimeämisestä

Laitteita, koneita ja muita kohteita, joita Spotillassa hallitaan, kutsutaan järjestelmässä nimellä "Spotti". Yksittäisen laitteen eli Spotin lisääminen tapahtuu seuraavalla tavalla:

1. Kirjaudu sisään.
  2. Valitse menu palkista kansio ikoni: Kohteet, laitteet, kalusto. Saat näkyviin listauksen järjestelmässä olevista laitteista eli Spoteista (max 10 000 kpl).
  3. Paina "Luo uusi spotti" painiketta ruudun oikeasta ylänurkasta.
  4. Anna laitteelle kuvaava nimi. Tässä joitakin esimerkkejä hyvistä nimistä:
    • Vallox 145 MV Ilmastointilaite HB25
    • Volkswagen Transporter pakettiauto ABC-123
    • Runkonaulain Senco 601ST SN1234567
    • Turvavaljaat Atlas 001

Laitteiden nimissä olisi aina hyvä olla laitteen merkki, malli, tyyppi sekä yksilöivä tekijä (esim. numerointi), jolla samanlaiset laitteet erottaa toisistaan. Yllä olevissa esimerkeissä on käytetty yksilöivinä tekijoinä numeroa, ajoneuvon rekisterinumeroa, sarjanumeroa ja itse annettua numerointia.

5. Halutessasi voit antaa Kuvaus -kenttään tarkemman kuvauksen laitteesta.

6. Jos laitteeseen on kiinnitetty tagi, liitä tagi spottiin hakemalla tagin numero alasvetovalikosta.

7. Valitse alasvetovalikosta kansio, johon haluat laitteen kuuluvan. Kansioon liitetty laitekortti määrittää spotin tietokentät. Spotillan pääkäyttäjä määrittelee laitteiden ja laiteryhmien laitekortit, jolloin uutta laitetta luotaessa käytössäsi on automaattisesti oikea laitekortti.

Uusia laitteita luotaessa laitekortti olisi aina syytä täyttää olemassa olevilla tiedoilla niiltä osin kuin se on mahdollista .  Mutta jos tietoa ei ole saatavilla laitetta perustettaessa, on tietojen täydentäminen helppoa myöhemminkin esimerkiksi mobiilisovelluksella.

8. Kun olet luonut spotin (painamalla alhaalta "Luo uusi spotti"  voit samalla määritellä spotille perustietojen lisäksi muita tietoja/toimintoja esimerkiksi liittää kuvan/dokumentin spotille tai määritellä laitteelle vuosittain toistuvan ennakkohuollon tehtävän toimintopainikkeilla.

9. Spotin kortin yläosasta pääset "Tehtävät", "Palvelupyynnöt" tai " Viestit" välilehdelle, joilta pääset luomaan uuden tehtävän/palvelupyynnön tai viestin. Kolmen pisteen takaa voit luoda uuden muistutuksen, kustannuksen tai varauksen.

10. Tarvittaessa voit myös lisätä Viestejä, Tiedostoja, Tehtäviä tai Muistutuksia luomallesi laitteelle painamalla kyseisiä sinisiä painikkeita ja syöttämällä tiedot.

11. Viimeiseksi paina "Tallenna" vasemmasta alareunasta. Jos et näe painiketta, rullaa oikean reunan vierityspalkki alas asti.