Miten varastot toimivat Spotillassa?

Mikä on varasto ja mihin sitä käytetään?

Varastot toimiva paikkoina, joissa tuotteiden saldoja hallitaan. Spotillassa on oltava vähintään yksi (1) varasto, jotta tuotteille voidaan kirjata saldoja. 

Jokaisella varastolla on oltava varastopaikkamääritys. Varastopaikkamääritys tarkoittaa varaston sillä olevien paikkojen nimeämistä. Voit täysin itse päättää minkälainen paikkojen määrittely on - se voi perustua fyysisen maailman todelliseen varastoon tai voit keksiä sen. 

Jos haluat hyvin karkean varaston katso esimerkki 1, jos taas erittäin tarkan varaston katso esimerkki 3.

Esimerkki 1
Varastoina käytetään kaikkia pakettiautoja, joissa asentajien käyttämät tuotteet ovat. Luodaan varastopaikkamääritys "Pakettiauto". Tälle varastopaikkamääritykselle luodaan vain yksi (1) varastopaikka, jonka nimeksi annetaan "Paikka 1". 

Nyt voidaan luoda esim. 10 varastoa (auto 1, auto 2 jne) ja jokainen niistä käyttää "Pakettiauto" varastopaikkamäärittelyä eli jokaisella niistä on käytössä yksi (1) varastopaikka - kullakin toki omansa. 

 

Esimerkki 2

Yrityksellä on kaksi varastoa, "Helsinki" ja "Oulu". 
Luodaan molemmille oma varastopaikkamääritys, koska Helsingin varastolla on 25 paikkaa ja Oulussa vain 10. Oulun varasto käyttää Oulun varastopaikkamääritystä ja Helsingin varasto Helsingin varastopaikkamääritystä. 

 

Esimerkki 3 -kaikista tarkin varastopaikkamääritys

Yrityksellä on

1) kolme varastoa (halli 1, Lappeenranta ja Vantaa), joissa kussakin täysin identtinen varastopaikkamääritys ja

2) kukin varaosatyyppi on omalla varastopaikallaan. Ref kenttiä voidaan hyödyntää tarkentamaan varastopaikan fyysinen sijainti esim "Hylly 1" jne.

varastopaikat

Kun varastopaikkamääritykset on luotu, voidaan luoda varasto. 
Pakollisia tietoja varastolle ovat:

  • Varaston nimi
  • Varaston osoite
  • Varastopaikkamääritys

Muut varaston tietokentät ovat valinnaisia.

Varaston toiminnot

Kun varasto on perustettu, sille voidaan luoda saldoja tuotteista, jotka on perustettu tuoterekisteriin. Saldojen perustamisen jälkeen varastosta voidaan suorittaa toimintoja, jotka ovat:

  • Osto varastoon -lisää tuotteen saldoa 
  • Myynti varastosta -vähentää tuotteen saldoa (myös tuotteen käyttö tehtävällä vähentää saldoja, jos määritetään varastopaikka, mistä tuote "otetaan")
  • Siirto varastojen välillä 
  • Siirto varauskohteelle (työmaa/projekti)

Lisäksi varastossa olevia tuotteita voidaan käyttää tehtävien yhteydessä

Varastotapahtumat

Varastotapahtumat väilehdellä nähdään historiatieto siitä, miten tuotteet ovat liikkuneet varastoissa eli miten saldot ovat muuttuneet. Näkymää voidaan suodattaa ja tältä sivulta voit myös tehdä siirtoja/ostoja/myyntejä/inventaarion. Täältä lisää varastojen toiminnoista.