Palvelupyynnön avaaminen spotille mobiilissa

Vikailmoitusten ja muiden palvelupyyntöjen luominen mobiilisovelluksessa

Android ja iOs

Voit avata palvelupyynnön mobiilisovelluksessa useasta eri paikasta:

 1. suoraan spotilta -tämä on suositeltava tapa, koska silloin palvelupyyntö liittyy automaattisesti ko laitteeseen/kohteeseen (spottiin):
  "+ Lisää" 
  -> Lisää palvelupyyntö
  -> Valitse palvelupyyntölaji eli ilmoitustyyppi, jota olet avaamassa (esim "Vikailmoitus"). 
  Täytä palvelupyynnön tiedot ja "Luo palvelupyyntö".
  avaa palvelupyyntö spotilta
 2. etusivulta esim "+ Lisää" -> Lisää palvelupyyntö -> Valitse palvelupyyntölaji -> Täytä palvelupyynnön tiedot ja "Luo palvelupyyntö".
 3. palvelupyyntöjen sivulta: "+ Lisää" -> Valitse palvelupyyntölaji -> Täytä palvelupyynnön tiedot ja "Luo palvelupyyntö".

Aloitetaan palvelupyynnön avaaminen mitä kautta tahansa, tulee ensin valita alasvetovalikosta kategoria eli palvelupyyntölaji eli ilmoitustyyppi, jota ollaan avaamassa (esim "vikailmoitus" tai "kehitysehdotus") -> "Käytä"

Otsikko on pakollinen tieto. Tähän täytetään lyhyesti ja ytimekkäästi ilmoituksen ydinviesti tai mitä organisaationne on ohjeistanut täyttämään. 

Kuvaus kenttä on vapaaehtoinen täyttää. Siihen voidaan kuvailla esimerkiksi vikailmoituksella tarkemmin vikaa tai muuta tietoa/tarkennusta organisaationne ohjeistuksen mukaisesti.

Prioriteetti on oletusarvoisesti "Keskitaso", mutta se voidaan vaihtaa tilaan "Korkea" tai "Matala" -riippuen organisationne toimintaohjeista.

Jos palvelupyynnön avaaminen aloitettiin spotilta, Spotti-kohdassa on jo valmiiksi liitettynä oikea laite/kohde/kalusto (eli spotti) tähän palvelupyyntöön. Jos aloitit luomaan ilmoitusta jotain muuta kautta, voit vielä hakea oikean spotin laiterekisteristänne ja liittää palvelupyynnön oikeaan laitteseen. Näin laitteen taakse tallentuu siihen kohdistuneet toimenpiteet eli huoltohistoria.

"Spotti"-kohdan alla saattaa olla vielä ylimääräisiä kenttiä täytettäväksi.

Ihan kaikille kohteille ei kuitenkaan välttämättä ole laiterekisterissä luotu omaa spottia. Organisaatiollanne on oma toimintatapa tällaisia tilanteita varten. Joissain organisaatiossa saattaa löytyä esim spotti nimeltä "Kiinteistökortti", jolle voidaan osoittaa kaikki sellaiset kiinteistöön liittyvät tehtävät, jolle ei ole omaa spottia tai joissain organisaatioissa on hyväksyttävää avata palvelupyyntö ilman spotin liittämistä.
Varmista oma toimintatapanne työnjohdosta tai organisaationne pääkäyttäjältä.

Voit lisätä myös kuvia (max 3 kpl) ilmoitukselle painamalla "Lisää kuva". Voit valita kuvan joko mobiililaitteen galleriasta tai ottaa valokuvan.

Paina lopuksi vielä "Lisää" ja näin palvelupyyntö luodaan järjestelmään. 

Tekninen pääkäyttäjänne on etukäteen määritellyt, mihin työjonoon ko palvelupyyntölajin ilmoitus kuuluu mennä, joten sinun ei tarvitse enää huolehtia siitä.