Palvelupyynnön luominen, käsittely ja poistaminen

Palvelupyyntönäkymä ja palvelupyynnön käsittely (luominen, käsittely ja poistaminen hallintaportaalissa)

Palvelupyynnön luominen esimerkiksi vikailmoituksen avaaminen

Voit luoda uuden palvelupyynnön hallintaportaalissa joko

  1. Etusivulta "Luo uusi.." (vasen yläkulma) -> Luo uusi palvelupyyntö 
  2. Töiden hallinta -> Palvelupyynnöt -> "+ Uusi palvelupyyntö" (oikea yläkulma)
  3. Suoraan spotilta -> Palvelupyyntö-välilehti -> "Uusi palvelupyyntö" 

Valitse ensin palvelupyyntölaji, mitä ilmoitusta olet avaamassa. Palvelupyyntölajin valitseminen määrittää sen, mihin työjonoon uusi ilmoitus avataan (admin määrittää palvelupyyntöasetuksissa) . Palvelupyynnölle on kirjoitettava otsikko. Prioriteetti on oletuksena kiireellinen, mutta sen voi vaihtaa. Mikäli lomakkeelle on pääkäyttäjän toimesta luotu muita pakollisia kenttiä, on nekin täytettävä.

Palvelupyyntölaji Määrittää palvelupyynnön tyypin ja sen asetukset
Otsikko tai aihe Määrittää työjonon etusivulla näkyvän palvelupyynnön otsikon: "Mitä palvelupyyntö koskee?" esimerkiksi vikailmoituksella tiivistetty kuvaus viasta "Laite piippaa ja savuttaa"
Prioriteetti Määrittää palvelupyynnön kiireellisyysluokan (korkea, keskiverto, matala)
Kuvaus Tarkempi palvelupyynnön kuvaus (esim tarkempi vikakuvaus vikailmoituksella)
Lisätietokentät Mahdollisest lisätiedot palvelupyyntöön liittyen (pääkäyttäjän räätälöitävissä lomakekohtaisesti)
Tila Määrittää palvelupyynnön tilan. Oletustilana "Avoin" ellei vastuuroolia ole määritetty. On niin kauan "Avoin", kun palvelupyynnölle ei ole määritetty vastuuroolia. Kun joko palvelupyyntöasetuksissa on se määritelty tai työnjohto sen määrittää, palvelupyyntö muuttuu "Tekeillä" tilaan. "Valmis" kun kuitataan valmiiksi ja kirjataan suorituskommentit
Vastuusuorittaja Määrittää sen mobiiliroolin, kenen työjonossa palvelupyynnön kuuluu näkyä (mobiililaitteessa) ja kenen pitää pystyä palvelupyyntöä käsittelemään
Käsittelymerkintä Näkyy palvelupyynnöllä sekä mobiilissa että hallintaportaalissa kaikille, kenellä on oikeus tarkastella palvelupyyntöä
Sisäiset kommentit Näkyvät vain hallintaportaalissa vain niille, kenellä on oikeus tarkastella palvelupyyntöä

 

Suosittelemme avaamaan palvelupyynnöt järjestelmän sisältä, jos mahdollista. Näin palvelupyyntö voidaan liittää suoraan kyseessä olevaan spottiin ja huoltohistoria kohdistuu oikeaan laitteeseen.

Mikäli palvelupyyntö avataan julkiselta lomakkeelta (asiakas.spotilla.fi/tiketti ), tulee jonkun liittää mahdollinen laite ja palvelupyyntö toisiinsa Spotilla järjestelmän sisällä -toki salasanan takana olevalta julkiselta lomakkeelta voidaan liittää palvelupyyntö spotille, jos pääkäyttäjä on määritellyt joitain laitteita näkymään lomakkeelle.

Palvelupyynnön käsittely

Palvelupyyntö voidaan avata käsiteltäväksi joko suoraan spotilta, palvelupyyntö välilehdeltä  tai palvelupyyntöjen kanbanilta tai taulukkonäkymästä klikkaamalla palvelupyynnön otsikkoa.
Yksittäisen palvelupyynnön tilaa, kriittisyyttä tai vastuusuorittajaroolia voidaan muokata hallintaportaalissa.

Palvelupyynnölle voidaan luoda tehtävä. Avaa palvelupyyntö ja mene tehtävät välilehdelle. Luo uusi tehtävä. Huomaa, että palvelupyynnölle liitetty tehtävä on kuitattava ennen kuin itse palvelupyynnön voi kuitata valmiiksi.

Palvelupyynnön poistaminen

Vain admin *(tekninen pääkäyttäjä) voi poistaa palvelupyyntöjä järjestelmästä. Managerikäyttäjä voi tarvittaessa muokata palvelupyynnön tilaa ja laittaa palvelupyynnön tilaksi "Peruutettu"