Tallennettujen näkymien luominen ja käyttäminen

Miten luon, käytän tai poistan tallennettuja näkymiä?

Taulukkojen Näkymät ovat käytännössä eri hakukenttiin syötettyjen tietojen kokonaisuuksia tallennettuina. 

Tallennettuja näkymiä voidaan luoda esimerkiksi  tehtävien taulukkonäkymään, tehtävien kanbanille, palvelupyyntöjen kanbanille tai palvelupyyntöjen taulukkonäkymään sekä ohjausnäkymän eri paneeleihin (täältä lisää ohjausnäkymän muokkaamisesta)!

Pääkäyttäjä voi luoda rajattoman määrän erilaisia taulukkonäkymiä: globaaleja näkymiä, jotka näkyvät kaikille käyttäjille sekä spottien, tehtävien että palvelupyyntöjen taulukkonäkymiin.

Globaalia näkymää luodessa laita vain rasti ruutuun "Globaali näkymä".  Mikäli pääkäyttäjä haluaa pakottaa globaalin näkymän oletusnäkymäksi eli että kyseinen näkymä aukeaa oletuksena, kun käyttäjä tulee ko sivulle, tulee laittaa rasti ruutuun "Globaali oletusnäkymä".

Myös managerikäyttäjä voi luoda itselleen rajattoman määrän tallennettuja näkymiä, jotka näkyvät vain hänellä itsellään.

Katso tästä video siitä, kuinka luot, muokkaat ja poistat tallennettuja näkymiä.

HubSpot Video

Luo haluamasi taulukkonäkymä tuomalla haluamasi sarakkeet näkyviin ja tekemällä haluamasi suodatukset. Paina sen jälkeen "Tallenna näkymä" -> "Luo uusi näkymä" -> Anna näkymälle sopiva nimi, jotta jälkeenpäinkin tiedät millaisesta näkymästä on kysymys ja tallennettujen näkymien käyttö on helppoa ja vaivatonta.

Voit myös muokata aiemmin luomiasi näkymiä:  "Muokkaa valittua näkymää".
Kun muokkaat näkymää, voit siis tallentaa saman näkymän siten, että se vastaa niitä asetuksia jotka olet juuri nyt asettanut muokkaamaasi näkymään. Voit samalla vaihtaa tallennetun näkymän nimeä. 

 

Näkymän poistaminen tapahtuu seuraavasti. 
- Lataa näkymä (valitse se listasta)
- Paina "tallenna näkymä" -> muokkaa valittua näkymää
- Paina "poista" painiketta

tallennetun_nakyman_poistaminen

 


"Valitse tallennettu näkymä" painikkeen takaa voit valita kumpia tahansa tallennettuja (sekä omia että globaaleja) käyttöösi.

Globaalit näkymät näkyvät siis kaikilla käyttäjillä, omat vain sinulla.

Pääkäyttäjän tulisi tehdä tarpeelliset näkymät osana palvelun käyttöönottoa, jotta käyttäjillä olisi valmiita tietonäkymiä, jotka sisältävät heidän tarvitsemiaan tietoja.

Managerikäyttäjäkin voi tehdä itselleen haluamiaan näkymiä hallintaportaaliin, joten pääkäyttäjän valmiiden näkymien luominen ei välttämättä ole enää niin tärkeää.

Voit järjestää taulukkoon helposti juuri ne sarakkeet mitkä haluat. Voit valita taulukon sarakkeet pienen taulukko ikonin takaa (oikea reuna) TAI klikkaamalla missä tahansa taulukkonäkymän sarakkeen otsikkorivillä hiiren oikealla.

Sitten vain klikkailet sarakkeet joko näkyviin tai pois näkyvistä. Voit myös vaihtaa sarakkeiden paikkaa ihan vain raahaamalla sarakkeen haluamaasi kohtaan.