Työaikasäännöt

Miten työaikasäännöt toimivat?

Pääkäyttäjä luo Spotillaan tarvittavat työaikasäännöt, joiden avulla voidaan automatisoida työajan kertyminen. 

Jos työaika esimerkiksi alkaa aina 07:00 ja päättyy 15:00 arkisin, voidaan luoda automaattinen sääntö, joka kerryttää kyseisen työajan tähän sääntöön liitettyyn rooliin tai liitetyn roolin käyttäjille. 

Samaan sääntöön voidaan kirjata, että tällä välillä automaattisesti vähennetään 0,5h lounastauko, jolloin kertynyt työaika on automaattisesti 7,5h

Työaikasääntöihin voidaan myös mallintaa arkipyhät ja muut mahdolliset päivät, joihin ei haluta kirjattavan työaikaa vaan (palkallinen) vapaapäivä. 

Työntekijä näkee mobiilisovelluksessa aina sen, onko työaika käynnissä vai ei. Työntekijä voi pysäyttää työajan ja tehdä muita kirjauksia ja käynnistää sen myöhemmin myös uudestaan. 


Työaikasäännöt luodaan Asetukset -> Työaikasäännöt kohdassa (vain pääkäyttäjä). 

työaikasääntö

Yksi käyttäjä (henkilö) voi kuulua vain yhteen (1) työaikasääntöön kerrallaan.

Järkevin tapa on suunnitella eri "rooleja" tai "vuoroja" vastaavat työaikaryhmät ja sen jälkeen kiinnittää oikeat henkilöt oikeisiin työaikaryhmiin.

Voidaan myös helpottaa työtä siten, että kiinnitetään Spotillan käyttäjäryhmä yhteen työaikasääntöön, jolloin kaikki kyseisessä ryhmässä olevat käyttäjät kuuluvat työaikasääntöön.