Miten työajanseuranta toimii Spotillassa?

Työajanseuranta-ominaisuuden käyttö ja työajankirjaus mobiilissa

Automaattinen työajankirjaus ja työaikasäännöt

Työntekijälle voidaan asettaa automaattinen työajanseuranta eli automaattiset työaikakirjaukset päälle asetuksista pääkäyttäjän toimesta. Täältä lisää automaattisesta työajanseurannasta ja työaikasääntöjen luomisesta.

Pääkäyttäjä voi luoda työaikasäännöt, jotka määrittävät automaattisen työaikakirjauksen ajankohdan:

Palvelun asetukset -> Työaikasäännöt-välilehti -> +Luo uusi sääntö

Manuaalinen työajan ja muiden työaikalajien kirjaus

Kun käyttäjä on mobiilisovelluksen etusivulla, hän näkee onko automaattinen työajankirjaus käynnissä. Jos ruudun oikeassa yläkulmassa oleva työaika kello on vihreänä, on työajankirjaus käynnissä.

työajanseuranta

Käyttäjä voi kirjata myös manuaalisesti työaikaa, pysäyttää työajan kirjauksen sekä kirjata muita työaikalajeja (matka, lounas, loma jne.) klikkaamalla kellon kuvaa.

muut työaikalajit

Työajanseuranta

Työnjohto taas pääsee seuraamaan kirjattuja tapahtumia hallintaportaalista "Työajanseuranta" sivulta. Työnjohto voi tarkastella pelkästään työaikakirjauksia, matkakulukirjauksia tai kirjauksia kalenterinäkymässä  (välilehdet). Taulukoita voi suodattaa millä tahansa kirjauksen datalla esim käyttäjä- tai aikaperusteisesti tai vaikkapa tapahtumalajeittain (loma/lounas/sairas/työaika) . Tiedot voi halutessaan viedä exceliin "Vie taulukkonäkymä".