Uuden laitteen lisääminen eli spotin luominen Spotillaan

Tässä ohjeessa neuvotaan, miten lisäät uuden laitteen Spotillaan ja kerrotaan suositus laitteiden nimeämisestä

Laitteita, koneita ja muita kohteita, joita Spotillassa hallitaan, kutsutaan järjestelmässä nimellä "Spotti". Yksittäisen laitteen eli Spotin lisääminen tapahtuu seuraavalla tavalla:

 1. Kirjaudu sisään.
 2. Valitse menu palkista kansio ikoni: Kohteet, laitteet, kalusto. Oletuksena tulee näkyviin 30 viimeisimmäksi lisättyä/päivitettyä laitetta.
 3. Paina sinistä "Luo uusi spotti" painiketta ruudun oikeasta ylänurkasta.
 4. Anna laitteelle kuvaava nimi. Tässä joitakin esimerkkejä hyvistä nimistä:
  • Vallox 145 MV Ilmastointilaite HB25
  • Volkswagen Transporter pakettiauto ABC-123
  • Runkonaulain Senco 601ST SN1234567
  • Turvavaljaat Atlas 001

Laitteiden nimissä olisi aina hyvä olla laitteen merkki, malli, tyyppi sekä yksilöivä tekijä (esim. numerointi), jolla samanlaiset laitteet erottaa toisistaan. Yllä olevissa esimerkeissä on käytetty yksilöivinä tekijoinä numeroa, ajoneuvon rekisterinumeroa, sarjanumeroa ja itse annettua numerointia.

5. Halutessasi voit antaa Kuvaus -kenttään tarkemman kuvauksen laitteesta (HUOM! Kuvauskenttään syötetyllä tiedolla ei voida hakea laitetta mobiilisovelluksessa).

6. Jos laitteeseen on kiinnitetty tagi, liitä tagi spottiin hakemalla tagin numero alasvetovalikosta (HUOM! Tagi on myös todella helppo liittää spottiin mobiililaitteella. Tässä ohje).

7. Valitse alasvetovalikosta kansio, johon haluat laitteen kuuluvan. Kansioon liitetty laitekortti määrittää spotin tietokentät. Spotillan pääkäyttäjä määrittelee laitteiden ja laiteryhmien laitekortit, jolloin uutta laitetta luotaessa käytössäsi on automaattisesti oikea laitekortti.

Uusia laitteita luotaessa laitekortti olisi aina syytä täyttää olemassa olevilla tiedoilla niiltä osin kuin se on mahdollista .  Mutta jos tietoa ei ole saatavilla laitetta perustettaessa, on tietojen täydentäminen helppoa myöhemminkin esimerkiksi mobiilisovelluksella.

8. Kun olet luonut spotin (painamalla alhaalta "Luo uusi spotti" ) voit samalla määritellä spotille perustietojen lisäksi muita tietoja/toimintoja esimerkiksi liittää laitteen kuvan/dokumentin (esim laitteen manuaalin) spotille tai määritellä laitteelle vuosittain toistuvan ennakkohuollon tehtävän toimintopainikkeilla. Täältä lisää spotin muista tiedoista.

9. Spotin kortin vasemmasta reunasta pääset "Tehtävät", "Palvelupyynnöt" tai " Viestit" välilehdelle, ijoilta pääset luomaan uuden tehtävän/palvelupyynnön tai viestin. Spotilta voidaan luoda myös uusi tiedote, kustannus, varaus tai käyttöaikataulu (tai liittää laitteelle varaosa, edellyttäen, että käytössä on Varasto ja Tuotteet lisäosa).

10. Tarvittaessa voit myös lisätä Viestejä, Tiedostoja, Tehtäviä tai Tiedotteita luomallesi laitteelle painamalla kyseisiä sinisiä painikkeita kyseisiltä välilehdiltä ja syöttämällä tiedot.

11. Viimeiseksi paina "Tallenna" vasemmasta alareunasta. Jos et näe painiketta, rullaa oikean reunan vierityspalkki alas asti.