Varausten laskuttaminen

Miten varausten laskutusaineisto syntyy ja miten sitä voi käyttää?

Jos olet määritellyt laitteille varauskustannuksen ja käytät varaus-toimintoa, syntyy Spotillaan automaattisesti laskutusaineisto näiden varausten osalta. Laskutusaineisto löytyy "Tapahtumat" -> "Varaukset" sivulta välilehdeltä.

Varauslaskutusnäkymässä voit halutessasi hakea valmiiseen näkymään lisää laitteiden laitekortin tietoja (valitsemalla lisää sarakkeita), muodostaaksesi oman kustomoidun näkymän varauksista.

Oletusarvoisesti näkymään ladataan aina kyseisen kuukauden (tässä esimerkissä heinäkuu) lasketut summat.

Laskutusnäkymässä lasketaan summa varaukselle (yhden kuukauden osalta) näistä tiedoista:

• varauksen lasketut päivät
  • laitteen tunti- tai päivähinta
  • varauksen pituus (koko päivä tai vain tunteja)

Laskutusaineisto voidaan tämän jälkeen ajaa Excel-raporttina ulos Spotillasta painamalla "lataa XLS" toimintopainiketta sivun alareunassa. Oletuksena sivulla on ladattu vain ensimmäiset 20 varausta kyseiseltä kuukaudelta. Voit muuttaa kerrallaan ajettavien rivien määrää suodattimien ja sivun alalaidassa olevian näytettävien rivien lukumäärän valitsimella.

Kun aineisto on ladattu Exceliin, se voidaan siirtää esimerkiksi laskutusjärjestelmään.

Mikäli tarvitse apua Spotillan laskutusaineiston muokkaamisessa sinun laskutusjärjestelmään sopivaan Excel muotoon, voit olla yhteydessä Helpdeskiin asiassa.

Jos olet kiinnostunut integroimaan laskutustiedot suoraan käytössäsi olevaan järjestelmään ilman sitä, että ne välillä käytetään Excelissä, voit olla yhteydessä Helpdeskiin tässä asiassa.