Miten määrittelen vikailmoituslomakkeen tietokentät?

Julkisen (esim. vikailmoitus)lomakkeen tietokenttien määrittäminen

Vikailmoituslomake eli Spotillassa useimmiten palvelupyyntö toiminnolla toteutettu prosessi ja siihen liittyvä lomake, voi sisältää halutunlaiset tietokentät, jotka käyttäjän on täytettävä uutta ilmoitusta jätettäessä.

Palvelupyynnön (esim vikailmoitus)lomakkeen pakollisia kenttiä ei voi muuttaa. Pakollisia kenttiä ovat "Nimi" (ilmoittajan nimi), "Otsikko" (vikailmoituksen nimi/kuvaus [esimerkiksi "moottori pitää outoa ääntä"]). Myös sähköpostiosoite (vain julkisella lomakkeella) on pakollinen. (Huomaa, että ilmoittaja voi kirjoittaa tähän minkä tahansa sähköpostiosoitteen. Siis myös sellaisen, mitä ei ole olemassa: tällöin määritetyt herätesähköpostit esimerkiksi valmiista vikailmoituksesta ei mene perille.)

Palvelupyyntöjen (kuten vikailmoitus) lisätietokenttien sallitut tyypit ovat:

• Teksti
  • Pitkä teksti
  • Numero
  • Kyllä/Ei valinta (rasti ruutuun)
  • Alasvetovalikko (lista arvoja)
  • Päivämäärä

Tee ensin haluamasi tietokentät palvelupyyntö-toiminnon asetuksissa "Lisäkentät" välilehdellä.

palvelupyynnön lisäkentät

Tämän jälkeen mene "Palvelupyyntölaji" välilehdelle ja siitä haluamallesi palvelupyyntölajille (klikkaa palvelupyyntölajin nimeä). Voit määritellä haluamasi lisätietokentät, niiden pakollisuuden sekä järjestyksen.

lisätietokentät