Miten määrittelen vikailmoituslomakkeen tietokentät?

Palvelupyyntölomakkeen (esim. vikailmoituslomakkeen) tietokenttien luominen

Vikailmoitusprosessi on Spotillassa useimmiten palvelupyyntö toiminnolla toteutettu prosessi ja siihen liittyvä ilmoituslomake  voi sisältää halutunlaiset tietokentät, jotka ilmoittajan on täytettävä uutta ilmoitusta avatessa. 

Palvelupyynnön (esim vikailmoitus)lomakkeen pakollisia kenttiä ei voi muuttaa. Pakollisia kenttiä ovat julkisella lomakkeella  "Nimi" (ilmoittajan nimi), "Otsikko" (vikailmoituksen nimi/kuvaus [esimerkiksi "Moottori pitää outoa ääntä"]). Myös sähköpostiosoite (vain julkisella lomakkeella) on pakollinen. (Huomaa, että ilmoittaja voi kirjoittaa tähän minkä tahansa sähköpostiosoitteen. Siis myös sellaisen, mitä ei ole olemassa: tällöin määritetyt herätesähköpostit esimerkiksi valmiista vikailmoituksesta ei mene perille.)

Kuitenkin, jos käyttäjällä on käyttäjätunnus Spotilla palveluun, suosittelemme, että palvelupyyntö avataan järjestelmän sisältä, suoraan tietylle spotille, jotta huoltohistoria alkaa kertymään ko spotin tietoihin. Jos kuitenkin halutaan käyttää julkista lomaketta, jotta sellainen henkilö voi avata ilmoituksia, jolla ei ole Spotilla tunnuksia, kannattaa jonkun liittää palvelupyyntö ilmoituksen kohteena olevaan spottiin jälkikäteen järjestelmän sisältä (jos ilmoituksen kohteena oleva laite/kohde/asia löytyy Spotillasta). Täältä lisää spotin liittämisestä palvelupyynnölle.

Palvelupyyntöjen (kuten vikailmoitus) lisätietokenttien sallitut tyypit ovat:

  • Teksti
  • Pitkä teksti
  • Numero 
  • Kyllä/Ei valinta (rasti ruutuun)
  • Alasvetovalikko (lista arvoja)
  • Päivämäärä

Tee ensin haluamasi tietokentät palvelupyyntö-toiminnon asetuksissa "Lisäkentät" välilehdellä.

palvelupyynnön lisäkentät

Tämän jälkeen mene "Palvelupyyntölaji" välilehdelle ja siitä haluamallesi palvelupyyntölajille (klikkaa palvelupyyntölajin nimeä). Voit määritellä haluamasi lisätietokentät, niiden pakollisuuden sekä järjestyksen.

lisätietokentät